joi, 14 ianuarie 2010

Cheating codes of beauty ...



Hello world ...
Sunt singurul care a observat sau ce se intampla oare ?!
As vrea sa vorbesc azi despre "trucurile" seductiei feminine , despre micile detalii care conteaza ... Si nu , nu o sa tin vreun curs de make-up , sau vreun speech despre fashion , vreau doar sa ridic niste intrebari ...




De ce femeile se ingrijesc atat de mult si atat de des, in comparatie cu barbatii ?
De ce observ priviri feminine care masoara din cap pana in picioare alte personaje feminine , atat de des ?
De ce moda a devenit o forma de exprimare a femeilor din ziua de azi ? (am cateva prietene care pot sa judece "la sange" , pe cineva, dupa cum e imbracat/a)
De ce atatea accesorii , briz-briz-uri ,machiaje , arome , nuantatoare ,rujuri , gloss-uri , oja ... si nu mai continui ... ?

In natura se observa o dominanta a masculilor in materie de "fashion" :

- leul cu coama lui autoritara
- paunul cu coada lui infoiata si plina de culoare
- cocosul cu creasta lui si penaj viu colorat
- rinocerul cu coarnele lui masculine

...iar in rest foarte mici deosebiri intre masculi si femele .



La oameni este invers ... pe dos chiar , daca imi permiteti :). Si asta , nu ca m-as vedea pe mine foarte dandy , incarcat cu "penaj" , "creasta" sau "coama" , dar nu inteleg de unde aceasta diferenta de atitudine intre om si animale ...
E adevarat ca noi,barbatii, am dezvoltat alt limbaj de seductie ... imbracat in decapotabile , locuri scumpe , multi bani cheltuiti (un fel de seductie prin putere "bruta") sau rafinament , sarm , discutii inteligente , companie placuta in locuri agreabile ,cultura , arta (o seductie mai rafinata ) , dar totusi ele de ce se "gatesc" ( incercand sa-si foloseasca forta de seductie , cand natural ar fi sa fie seduse ) ?




Sa fie vorba de incredere si self esteam , despre suprematie intre semene sau pur si simplu a devenit obisnuinta ... natural cheating code of beauty ?!



by curious Redy

9 comentarii:

seminte spunea...

se numesc ritualuri de imperechere moderne (chiar si mondene daca vrei)
moda, de fapt vestimentatia este un mod de exprimare destul de vechi. si are pana la urma acelasi rol si acum: ne ajuta sa ne identificam unii pe ceialalti, sa ne punem pe categorii, este un soi de randuiala sociala. nu numai ca poti critica pe cineva in functie de cum se imbraca, dar poti sa si spui f multe despre persoana respectiva. try it...ia-o ca pe un exercitiu de imaginate si psihanaliza :))
de ce se masoara femeile unele pe altele? gura lumii spune pt ca sunt mereu in concurenta unele cu celelalte. realitatea? din acelasi motiv din care si voi va intrebati cine are ..."cea mai mare....coama" ...e concurenta?

Redy spunea...

Faza cu cea mai mare ...coama , este ca , coama nu e mereu la vedere .Alfa male se dovedesc a fi astfel fata de ceilalti doar cand intra in concurenta pentru un scop precis , in rest ei se comporta normal ... mult mai pasnic decat femeile si n-ai putea spune care din ei este alfa intr-un grup .

seminte spunea...

oh sunshine, ma asteptam la mai mult ..

te prinzi care e alpha male (dar pentru aceasta decodare trebuie sa platesti), iar "coama" este mereu la vedere!

si sa fac si un later edit la ce spuneam mai sus...

evident ca totul se reduce la "self esteem" ..indiferent ca e vb de coama sau de coloristica!

femeia care imi spune ca se trezeste cu juma de ora mai devreme ca sa se machieze, ca se chinuieste cu ceara fierbinte, ca isi vopseste parul, ca isi pune unghii false, ca isi risca coloana pe tocuri..etc...pt ca asa se simte ea bine si asa isi doreste pt ea, este de-a dreptul tampa si minte cu nerusinare ! ok, ai putea merge pana acolo incat sa crezi in "peer pressure" si constrangeri sociale...

plus, it's not cheating, pt ca este evident (pentru un ochi avizat) ce este real si ce este "penaj".... doar ca, beauty is in the eyes of the beholder.

operatii estetice? asta ar putea fi considerat cheating ...dar acolo chiar ca e vb de self esteem in primul si in primul rand

Redy spunea...

Eu cred ca nu e totul despre self esteem , cred ca mai repede despre a fi la moda , despre a nu rade lumea ... apoi pentru a avea o anumita imagine , sa te recunoasca lumea prin ceva ...

Goana dupa haine ... abusive shopping este pentru self esteem mai mult , plus sa am impresia ca este si un spirit de turma (daca ea are ceva ce-mi place trebuie sa am si eu ) .

Mai astept niste reactii si apoi revin :)

seminte spunea...

este vorba de self esteem ..daca "rade lumea de tine" si te afecteaza, te afecteaza pt ca esti nesigur.

"sa te recunoasca lumea" prin ceva, este exact ceea ce spuneam ...un soi de "diferentiere sociala"..si iar self esteem: simti nevoia sa iesi in evidenta printr-o chestie externa.

"sa vrei sa ai si tu ce au ceilalti" si aici e vb tot de nesigurante, de o nevoie de confirmare externa ca "esti si tu in rand cu lumea"

cumpulsive shopping este terapie anti-depresiva :)) nu e musai sa iti cumperi ce are toata lumea, nu e musai sa fie o uniforma peste tot.

in cealalta extrema sunt acele prietene care nu suporta sa aiba si cealalta fie si o pereche de chiloti identica. :))) si aici e vb tot despre nesigurante: concurenta devine directa? daca celeilalte ii vine mai bine?

vezi tu, cher lezoazo, povestea cu femeiele, cumparaturile, haiele, pantofii, gentile, machiajul si tot arsenalul nostru de acareturi..este cu multe ramificatii, cu multe suisuri si coborasuri, cu lacrimi, paruieli, trucuri, susoteli si barfulite...vorba unuia dintre personajele "bibliei moderne" (Sex&the city) : lucrurile au devenit complicate atunci cand femeile au iesit din pestera, s-au uitat in jur si au spus "hmm...nu-i chiar asa de greu"

Savin Roxana spunea...

Ca sa iti raspund la intrebarea "dar totusi ele de ce se gatesc atat de mult?", dupa ce explici cat de minunati sunt ei si cate calitati au! ELE se gatesc "atat de mult" pentru ca:
- Lor le place la nebunie superficialitatea si stratul de spoiala, iar de cele mai multe ori se multumesc doar cu asta. Sunt atat de orbi in a sesiza frumusetea naturala, si atunci de ce sa nu-i dau Cezarului ce este al Cezarului!
- Exista si femei carora le place activitatea de a se gati, de a se machia, de a fi cochete.Daca iti place sa faci acest lucru pentru tine si pentru imaginea ta nu mi se pare nimic in neregula.
- Sa nu uitam ca traim intr-o societate de consum, unde exista o multitudine de produse cosmetice, de imbracaminte, servicii in domeniu,influenta media foarte mare, impulsuri controlate de a cumpara, astfel incat devii tentata sa le cumperi si sa le folosesti in exces.
- Exista si femei care folosesc "cochetaria excesiva" in speranta ca acest proces elaborat le fac mai frumoase fizic. Va rog sa va puneti in locul lor si sa nu mai judecati atat de aspru!Nu este deloc placut sa vezi ca nu atragi prin nimic si ca masculii te cam ocolesc. Stiu...dar pana vine barbatul potrivit tu suferi. Si atunci apelezi la acest mic truc al gatitului, in speranta ca te mai poate ridica din conul de umbra in care traiesti.
- Nu sunt genul de femeie care sa ma aranjez excesiv pentru ca natura a fost generoasa cu mine, dar daca ies in weekend undeva imi place sa adaug "putina culoare" imaginii mele. Si asta nu o fac pentru EI, ar fi prea mare efortul, ci pentru placerea mea.
- Am sa identific si un element la care femeile ar putea sa renunte. Rujul! Cum sa te sarute un barbat cand se uita la buzele tale si se gandeste cum i-ar sta manjit cu rujul tau! Si pe urma te plangi ca nu te saruta! Nici eu nu as face acest lucru, daca as fi mascul, decat dupa ce as servi ceva care sa ma determine sa am curaj.
Va rog sa nu mai generalizati. Fiecare femeie poate avea motivatia ei diferita de cea a semenelor. Nu exista o cauza general valabila, poate o medie intre situatii similare.

seminte spunea...

nu pot si nu vreau sa ma pun in locul cochetelor excesiv, a femeilor care isi cumpara cosmetice sperand ca le vor rade ridurile, a celor care se simte nesigure si isi cauta confirmari in exterior si care oricat li s-ar explica, tot nesigure sunt. eu intelegere pentru cele "sarace cu duhu'" nu am. nu e vina nici a naturii si nici a societatii. este a lipsei de neuroni.
sa renunte la ruj? nu atata timp cat: are colagen, le face buzele sa para mai voluptoase, ascunde mici imperfectiuni, atrage atentia asupra buzelor...etc...etc...
:)) sa nu se inteleaga ca nu sunt pro cosmetice, cumparaturi, haine colorate, par aranjat (una dintre primele relatii stabile ale vietii mele a fost si este cu stilistul), ma enerveaza cand sunt facute...fara stil :))

Anonim spunea...

imi place interogatia de inceput, retorica ta e un deliciu, cu siguranta esti singurul :P baietii aia antropolotristi cred ca te-ar inscauna;)
cu privire la interogatiile mai putin retorice:
- femeile se ingrijesc mai mult pentru ca e in natura lor sa fie mai ingrijite, curate; o fiinta care sangereaza in fiecare luna necesita mai multa ingrijire fata de alta care nu;
- pentru ca femeile sunt mai curioase, mai atente la astfel de aspecte legate de haine, accesorii, nevoia de comparare sau de varietate; spre exemplu eu ma uit pt ca imi plac unele potriviride haine, de culori, ma inspira unele genti, pantofi, farduri
- nu inteleg mirarea ta: moda a fost dintotdeauna si o forma de exprimare, si nu doar pentru femei, felul in care ne imbracam, accesorizam, ne exteriorizam in general, este o prelungire a personalitatii noastre, un limbaj mai mult sau mai putin criptic.
daca poti "judeca" pe cineva dupa cum vorbeste, dupa cum mananca, dupa cum scrie pe blog, etc. cu siguranta se poate si dupa imbracaminte.
- de ce nu? la cat de multi/ multe suntem nevoia de individualizare si de individuatie creste exponential, iar cum acest tip de exteriorizare este cel mai evident, cel mai accesibil, instrumentarul pare insuficient... ce alt fel mai usor de a atrage atentia, de a "make a statement" decat prin haine, machiaj, accesorii
nu cred ca exista o diferenta de "atitudine" intre om si animal, comportamentele de imperechere sunt asemanatoare (fiecare incearca sa isi puna in evidenta ereditatea care trebuie perpetuata), dar e o diferenta de instrumentare a comporatemtelor.
this code of beauty that u call cheating este un limbaj, ca ne exprimam prin el increderea, stilul, ca este compensator si tocmai in incercarea de a parea siguri ne dam de gol, ca evorba de "suprematie" (ce dramatic suna!:)), e fun si cu siguranta a devenit o obisnuinta. Atata vreme cat inainte de a iesi din casa ne aranjam sau ne gandim sa aratam ok, we're all using the code.
cred ca ele se 'gatesc' pentru a arata ca sunt "disponibile pentru a fi seduse", pentru a avea sansa sa fie seduse
sa fim seriosi intre o tipa naturala, nemachiata si una aranjata, cu un decolteu generos care ar avea sanse sa fie abordata pentru o discutie "agreabila"? before being "more than meets the eye" you have to "meet the eye" and when the "eye of the beholder" e mai receptiv la un anumit tip de cod is it called cheating or adapting?

Redy spunea...

:) Savuros ... All of you ... hard trying to explain to me , in fucking novels of writing , cum sta treaba cu femeile astea ...

Deosebit again :) , retorica mea incearca doar sa ridice semne de intrebare comportamentale , sa nu uitam ca nu suntem singurii locuitori ai planetei si poate invatam si noi din jur (ptr . ca se pare ca nu va place Darwin )...

Anyway ... this code U use is 0 , i mean zero , when you are in bed in the morning next to your "soulmate" ...

Care credeti ca este genul de fotografie in care ma exprim cel mai bine ?