miercuri, 24 iunie 2009

Republica de la Ploiesti ...



E ciudat ca pentru un spirit liber ca al meu ... sa fiu atat de conservator si "nationalist" legat de Ploiesti , de judetul Prahova ... asa ca "nu stiu altii cum sunt ... dar e cand ma gandesc la" .. ragatenii mei ,care s-au strans cu mic cu mare pe la 8 august 1870 si au costituit : "Tanara Republica de la Ploesti " ... dupa spusele marelui Caragiale , ma furnica un sentiment de mandrie !



Am fost sa-mi cumpar carti vinerea trecuta ... si nu m-am dus la Bookfest pentru ca nu-mi place galagia cand cumperi carti , pentru mine cartile au nevoie de linistea bibliotecii , de o mana calda care sa le desfaca , sa le intretina in cele mai bune conditii ... Sunt genul de om care se supara daca-i citesti cartea nou cumparata inaintea lui , si mai ales daca o mai si mototolesti !

Asa ... ramasesem ca mi-am luat carti , si am ales putin dar bun ... una bucata Paleologu Alexandru - Interlocutiuni (cautam Despre lucrurile cu adevarat importante) si una bucata I.L. Caragiale - Momente si schite(pe care nu le-am savurat pe vremea liceului ).



Pe Paleologu este o placere sa-l urmaresti ... insa m-am decis sa nu-l car dupa mine prin metrou , este o caret de citit la aer , la umbra deasa in zile toride cu o tigara in coltul gurii , un pix si o hartie ... nu asa oricum ...

Pe Caragiale l-am sacrificat [:)] ... siu l-am luat cu mine in desaga , la metrou . Este o editie interesanta ( coperti care imita ziarul , portretul lui pe fata , totul in nuante de alb si negru ) , si azi de dimineata am citit : " BOBORUL! " ... Caragiale este delicios , este real , este de-al meu ...

" Caragiale ura imcomodul cu cea mai sensuala violenta " (noroc ca n-am facut C.N. Mihai Viteazu ... ) , " Caragiale s-a cheltuit in literatura vorbita " - Paul Zarifopol




Ce sa mai ...nu stiu cati din metrou s-au prins ce citesc , de ce mustacesc in barba , de ce am ochii vii cand citesc si mai ales de ce il mai citesc dupa ce l-am "facut" la scoala ... cert e ca imi place (sau ...il iubesc [dupa cum am discutat intr-un fost recent] ) !






Fiul republicii ... Redy

6 comentarii:

Anonim spunea...

Dupa lupte seculare care au durat aproape 30 de ani, Fiul Republicii descopera ca ceea ce pareau a fi intrigi boieresti nu erau decat actiuni subversive ale unui grup de cheflii!
Vive la Republique!

wiki

Redy spunea...

:) Vivat , vivat ! (n-am inteles insa faza cu 30 de ani)

Anonim spunea...

Dinescule, l-ai uitat pe Catavencu! Faci drumuri scurte cu metroul si n-ai ajuns la "O scrisoare pierduta"

Redy spunea...

:) prins in fapt ! M-ai vazut si eram prins de lectura? Am ajuns abia la CFR :) De cand n-am mai mers cu renul .. poate fac o excursie ...

Era dragut cateodata cu trnul ...mai ales cand plecam la munte (sau la mare ) !

Anonim spunea...

Cu renul nu am mers nici eu nicioadata, poate organizam o excursie in Norvegia,cu trenul, sa ai timp sa citesti :)

La maaare cu personalul de 2:00 de la Sud

Redy spunea...

Oaaaa , haha , ce vremuri ... eram praf pana la mare ... ma opream pe vremea aia in costinesti la White Horse sau pe plaja ... concert in Tineretului ... veneam negru si ma lipeam de musamaua trenului !

La munte era mai rapid , era din vest , si era mult mai des ...

Care credeti ca este genul de fotografie in care ma exprim cel mai bine ?