sâmbătă, 21 februarie 2009

Exhaustiv ...la propriu si la figurat



Vreau sa inchei aici sirul ... cam lung , de postari cu si despre sex .

Nu e vorba despre sex in sine , cat despre oameni ,despre societate , despre mentalitati si despre trairi ... despre manifestarea omului raportata la aceasta actiune ... despre felul in care schimbarile in societatea moderna se reflecta si in felul oamenilor " moderni" de a vedea lucrurile simple din jurul lor .

Realizez ca pot sa ma fac inteles daca sunt mai scurt , daca sunt mai concis si exhaustiv in acelasi timp , daca ... scriu o poezie .O poezie despre faptul ca :

Sexul nu este un scop in sine ( daca privim din punctul de vedere a cum a fost programat genetic omul ) dar devine un scop daca vrem sa radiografiem societatea actuala la modul sincer si realist !


by Redy

PS: Poezia o sa inchie sirul , va mai tin in suspans !

-

6 comentarii:

Anonim spunea...

ook, intelesei din “lungul” sir ca sexul se manifesta in mai toate interactiunile noastre umane, social-umane,etc, mainly nothing to be argued so far, dar ca sa vb de“exhaustiv” (parca are doar sens propriu, nu si figurat) in acest context is a little far fetched. putin umanism, putin hedonism, putin evolutionism, cam multa retorica (punctele alea de suspensie). dar mai sunt atatea isme + psihanaliza, poate le dai sanse in alte anotimpuri, fiind abia frebuarie.
PS:...mai concis si mai exhaustiv (simultan?) intr-o poezie zici…cineva spunea ca un vers ambiguu este un vers fericit, sa’nteleg ca n-ai fi de acord cu el?

lezoazo spunea...

@ anonim : Frumos ... ce sa zic , interesant as putea adauga .
Concis si exhaustiv ... da , se poate , pentru ca concis inseamna concluzie , iar concluzia reprezinta o generalitate deci este exhaustiva ...

Anonim spunea...

ma asteptam sa ma contrazici spunand ca daca un vers ambiguu este fericit, nu inseamna ca reciproca se aplica (the daca toti s sunt p nu inseamna ca toti p sunt s thing). cu privire la sensul celor 2 cuvinte, concis nu inseamna neaparat concluzie, iar exhaustiv in niciun caz nu e sinonim cu general, dimpotriva:
http://dexonline.ro/search.php?cuv=exhaustiv si http://dexonline.ro/search.php?cuv=concis

Anonim spunea...

desi e o discutie la care n-am participat... ma bag si eu in vorba.. apropos de lucrurile simple.. Anouk - Dance with you...

lezoazo spunea...

off :) cu postarea asta vroiam doar sa :tease a little " .

M-ai prins descoperit si m-ai ingropat . e o lectie sa nu ma mai lansez nepregatit pentru ca : Scripta Manent .

Mai bine Scriu poezia si abia apoi ... ne conversam pe marginea ei , ce zici?

Anonim spunea...

tease a little was my intention as well, nu chiar sa te ingrop, but I'll take it :). vedem

Care credeti ca este genul de fotografie in care ma exprim cel mai bine ?