marți, 22 septembrie 2009

Despre "lucrurile cu adevarat importante " ...



Dragoste
"Dragostea nu inseamna numai tinerete , voluptate, romante si apoi plictiseala , goana dupa altceva , care e mereu acelasi lucru ... Cel mai important : a petrece cat mai bine ... in ciuda pierderii puterilor , in ciuda tuturor necazurilor ... A petrece cat mai bine ... ganditi-va la toate intelesurile acestui cuvant. La toate . Inclusiv la cel mai frivol . "



The feeling ...
"... trebuie sa ne pastram trupul disponibil pentru marile impulsuri prin care inima isi spune cuvantul ... "There is something in wisdom, as in intellect which does not seem to be friendly to the heart" ... e luciditate care aduce a pascalianul " le coeur a ses raisnos ... " , luciditatea de a intelege oracolele inimii "




Friendship...
"... toti avem relatii mai mult sau mai putin preferate cu unii din semeni . Dintre acestia unii ne devin apropiati si intimi , pe temeiul placerii si folosului material sau ... al afinitatilor elective ."



Prietenia - "ar fi nazuinta unilaterala a neimplinitului catre implinire si ca deci numai fiinta imperfecta iubeste , cea perfecta ramanand impasibila ... "



Alexandru Paleologu - Despre lucruri cu adevarat importante

visual art by Klimt

kindly .. by Redy

2 comentarii:

Anonim spunea...

pt a 3-a oara :) incerc sa postez un comentariu...ia sa vad, imi iese? vad acum de unde vine citatul, and i like. sambata faina!-marina

Redy spunea...

Nu stiu de ce merge greu ... mie imi iese de fiecare data ...cu comentariile ! Insa nu esti prima persoana care se plange ... sa injuram nitel monopolul google care nu mai creeaza performanta ?

Merci de urari , asemenea !

Care credeti ca este genul de fotografie in care ma exprim cel mai bine ?