luni, 23 martie 2009

Despre lucruri magice

citeam azi pe un blog prietenos ...

Diferenta dintre sex si dragoste e ca sexul te elibereaza de tensiuni interioare, pe cand dragostea le cauzeaza.

Raspunsul dat intrebarilor mele de pana acum mi se pare foarte potrivit si concludent ... Ce as mai vrea eu sa adaug : " Sexul vine din subconstient de la nevoia umana de a perpetua specia , de a implini dragostea ... dar observ in societatea actuala o noua tendinta ... aceea in care frica de dragoste de "dragul" sexului ... vezi Curvette ... se transforma in bunastare si superioritate in atitudine ...So ... make love , not sex , not war !

by Redy

7 comentarii:

Anonim spunea...

in mod normal n-as comenta asta, dar m-ai invitat.

nu cred ca sexul te elibereaza de tensiunile interioare si nici ca dragostea le cauzeaza. nu cred nici ca sexul vine din nevoia de a perpetua specia - gandeste-te la sexul intre persoane de acelasi sex sau la folosirea metodelor de contraceptie in timpul sexului.

nu inteleg ce vrei sa spui cu "observ in societatea actuala o noua tendinta ... aceea in care frica de dragoste de "dragul" sexului ... vezi Curvette ... se transforma in bunastare si superioritate in atitudine ..."

io-s mai democratica: make love/sex and/or war - freedom of choice.

lezoazo spunea...

@ nadaella
Bine ... atunci cum explici instinctul "primar" sexual care completeaza relatia dintre doua persoane , daca nu e ceva subconstient care a facut sa perpetuam specia pe aceasta planeta ?

Sexul dintre persoane de acelasi sex , vine dintr-o canalizare personala a instinctelor primare in functie de preferintele(interioare fiecaruia) ... insa tot cu aceleasi scopuri , insa natural de data asta imposibile .

Metodele de contraceptie ,devenite peste noapte (nu sunt mai vechi de 30 de ani ... cele aproape sigure i mean) folositoare pentru a nu propaga boli (HIV s.a.m.d) , nu pentru a schimba imaginea libertatii sexuale ...

Iar nu in ultimul rand ce am vrut sa zic despre Curvette , este ca ea alege sa se prostitueze "de lux" , insa realizeaza ca nu se mai poate indragosti ...dar nu lupta pentru posibilitatile ei de indragostire (care i-ar alina sufletul destul de tulburat) , ci alege calea mercantila ... Ma rog treb sa aprofundezi nitel blogul ei ...

Merci oricum de raspuns ...

Anonim spunea...

alias Nadaella:
:) din ceea ce spui tu nu reies nici un fel de argumente care sa sustina ca facem sex ca sa perpetuam specia. pur si simplu tu cu asta sociezi instinctele sexuale. eu cred ca facem sex pentru ca ne place. si cred in libertatea fiecaruia in acest sens.

nu cred in "posibilitati de indragostire care sa-ti aline sufletul" si nici nu cred ca poti sa te abtii sau sa-ti impui sa (nu) te indragostesti. cred ca te indragostesti si gata - e o chestie pe care nu o poti controla.

lezoazo spunea...

:) instinctele sexuale ...pentru asta (perpetua specia ) ne-au fost date ( le avem !) , cu alte cuvinte ajungem sa ne placa , sa ne jucam cu asta acum , cand stapanim oarecum situatia ....iar intrega mentalitate a societatii se schimba in legatura cu sexul .

Ceea ce vroiam sa accentuez era diferenta intre sexul sportiv (one night stand )... si sexul cu o persoana de care ai legat ceva sentimente si te-ai indragostit ...

Dar asta face sa leg de gradul vostru (al femeii ) de emancipare ... Ceea ce vad ca nu e tocmai pe placul tau :D

Anonim spunea...

Sincer, toata treaba asta cu maxima era intentionata sa fie funny...dar acum ca ai deschis discutia...
Eu cred ca majoritatea oamenilor incep sa piarda din vedere unul dintre aspectele fundamentale ale sexului: exprimarea sentimentelor fata de o persoana pe care o iubesti.
Astazi se face sex ca sport, se face sex ca sa te eliberezi de stres, ca sa obtii favoruri, se face sex pentru ca toata lumea il face, se face sex ca sa uiti ca esti singur/a, se face sex ca sa te mandresti cu "lista"....o gramada de motive care mai de care mai dubioase

Anonim spunea...

nu cred ca sexul ca one night stand tine de emanciparea femeii; el a existat since forever.
si eu fac diferenta intre sexul ca sport (pe care nu prea am fost in stare sa-l practic) si sexul cu oarece feeling involved...

lezoazo spunea...

Ce ...daca e blogul me treb sa am eu ultimul cuvant de zis ... :)
It's a long story ... las sa se mai stanga lumea sa facem brainstorming :)

Care credeti ca este genul de fotografie in care ma exprim cel mai bine ?