joi, 7 mai 2009

Water ... the vivid fluid

Am gasit scris aici ca se intampla lucruri triste in lume !
Aflam din surse ca 2/3 din populatie traiesc cu mai putin de 2 $ pe zi , cei care traiesc cu 1$ pe zi fiind foarte saraci si cei cu 2$ pe zi fiind doar saraci ! Nu se poate asa ceva , este inadmisibli ca apa potabila sa fie gestionata comercial cand oamenii astia nici "nu au dupa ce bea apa" !



Marile companii care-si deschid noi si noi piete de desfacere si care brutalizeaza mediul au in mintea lor doar cifre , profit ... mai mari de la an la an ! Incurajez ca bauturile non alcoolice sa fie mai ieftine decat apa (plata sau "milenara") pentru ca din apa putem face sucuri insa apa din sucuri nu prea cred !



Implicatia Bancii Mondiale in problema apei in tarile sarace , criza finaciaro-economica in care ne regasim ... ne face sa ne pese mai putin ? Acum avem noi destule probleme ca sa mai acordam acel 2% unui ONG care sa lupte pentru "educare civica" ? Este o conspiratie mondiala atat de puternica astfel inca sa nu ne mai pese decat de proximitatea ambientala si mediul "imediat" inconjurator ?

Aceste intrebarie retorice ar trebui sa ne framante din timp ... deocamdata nu sunt vazuti ca si chinezii , vietnamezii sau indienii , insa suntem inca angajati "low-cost" , iar acest tratament nu trebuie acceptat ! Faptul ca suntem "low-cost" nu inseamna ca nu suntem oameni ! Daca medicina salveaza mii si milioane de vieti prin noile descoperiri in diversele domenii , mentalitatea de genul acesta "ucide" putin cate putin mii si milioane de vieti !



Angry ...by Redy

Niciun comentariu:

Care credeti ca este genul de fotografie in care ma exprim cel mai bine ?