joi, 17 septembrie 2009

Despre "delirul mediocritatii"

"... dialogul frumosului cu lumea , unde realul ,in numele luciditatii , raneste fiinta , in timp ce frumosul , in numele iubirii , o infrumuseteaza permanent .




Se obisnuieste sa se vorbeasca despre "delirul dragostei" , acel "ceva" ce te orbeste si te face sa nu mai vezi realitatea . Dar nimeni nu vorbeste despre "delirul mediocritatii" , acea "betie a lucrurilor meschine" (marunte) care-si cer dreptul la suveranitatea fiintei tale , doar prin majoritatea lor covarsitoare , sabotand in permanenta visul de a fi om , si acarui urmare este uratirea continua a vietii .

Frumosul ranit de sabia realului isi lasa sangele ca jertfa (asupra acestuia , dar , ce ciudat , numai asa , ranit frumosul infrumuseteaza ! Iar realul astfel infrumusetat pleaca la drum cu o alta inima ."


Dan Puric - despre Omul Frumos

Dupa acest citat eu ce sa mai spun ... am impresia ca a spus el tot , ca a punctat "ceva-ul" pe care vroiam sa-l exprim si eu de atata timp si nu stiam cum ...

Cateodata am impresia ca nu mai este timp pentru tot felul de lucruri marunte , in care ne ancoram existenta , in care ne complacem , in care ne ferim de schimbare , in care fugim de nou si raspunderile lui ... eu nu mai gasesc timp si societatea si cei din jurul meu ma critica ... cand le raspund si le expun motivatia mea ... unii inteleg , altii nu ! Nu vreau sa deranjez pe nimeni si de cele mai multe ori fac si lucruri marunte , insa incerc sa fac astfel incat sa am timp de lucrurile cu adevarat importante !

by Redy

Niciun comentariu:

Care credeti ca este genul de fotografie in care ma exprim cel mai bine ?