miercuri, 5 decembrie 2012

Copilul din mine ...

Te mira ca simti copilul din tine  ?!
Nu te indoiesti ca acele dorinte ascunse sunt ale copilului din tine ?!
Ai simtit lumina si ai simtit si lipsa ei ?!
Ai vazut in oamenii din jur lupta copilului acela interior care vrea sa se exprime ... Sa se bucure de libertate ... Care vrea sa evadeze din acel om , cu  constangerile si  nedeterminatele date cu care a ajuns sa traiasca in fiecare zi ?




Daca simti cate ceva cunoscut ....esti pe drumul cel bun ...
Eu am vazut asta in oameni , eu vad asta in oameni  ... eu vreau sa vad asta in mine !

Cand ma uit la copilul din mine observ un ghem de entuziasm cu o dorinta vie de evadare ..."din mine" , de fuga de constientul acesta sinistru al realitatii imediate cu care ma confrunt , dar cateodata il vad ca vrea sa stea , sa se bucure cu mine , prin mine ... alteori iar fuge  disperat si se loveste...incercand sa evadeze ... Oare ce il tine fermecat parca in mine ? Oare ce il face sa vrea sa-si ia campii din acelasi , parca , eu ?

Ce cautam noi in viata noastra ? ... Ce vrem noi de la viata noastra  ?Nu stiu ! Stiu doar ca nu facem altceva decat sa alergam toata viata dupa o persoana potrivita cu care sa impartasim aceasta cautare ... ...

Avem asteptari de la aceasta persoana ... avem dorinte (personale) pe care vrem sa le descoperim la o aceasta persoana ... avem atatea si atatea dialoguri nerostite si atatea povesti nespuse catre aceasta persoana ...locuri minunate de impartasit cu aceasta persoana , emotii si sentimente pe care vrem si stim ca suntem capabili pentru aceasta persoana  ... incat usor o transformam in imaginea noastra in oglinda  ... Defapt aici ne dam seama , abia , ca am inceput "drumul" devenirii noastre  ... "Aceasta persoana" suntem chiar noi ...Noi cautam sa ne intelegem sa dialogam cu noi , sa povestim cu noi ... sa ne descoperim cat mai bine pe noi, cu bine cu rau , cu toti demonii nostrii ... dar nu gasim niciodata timp ...pentru ca nu stim decat sa alergam dupa o persoana potrivita ... Stop .Potrivita cu ce ? Potrivita cu cine ? Pai... potrivita cu mine... Cine sunt eu ? Chiar asa ... tu cine esti ?

Aici se va duce o lupta , intre creier si inima , intre idee si simtire , intre reguli si lipsa lor , intre a controla si a evada ... intre a detine si a lasa sa-ti scape printre degete , intre ce esti si ce vrei sa fii ... si atunci miraculos ,sau nu , vei gasi ca la mijloc troneaza copilul din tine ... in scutec si cu mare nevoie de afectiune si nu de lupta ... si alaturi de copil vom creste si noi in umbra devenirii noastre ... si vom invata usor despre cine suntem , cine vrem sa fim si cum sa facem asta posibil ... Si incepand sa ne cunoastem si sa ne iubim pe noi vom descoperi "copilul din mine" ...al fiecarui om ... Atunci vom recunoaste cine e persoana potrivita ... si atunci vom putea avea de crescut si alti copii nu doar pe copiii din noi ... copii pe care vom stii cum sa-i crestem !




luni, 3 decembrie 2012

Mi-e dor ...

Mi-e dor sa scriu
Mi-e dor sa fiu
Mi-e dor sa ma revars mai viu ...



Mi-e dor ,mi-e dor
sa-ti fac o poza pe covor
sa-ti mangai chipul prin vizor
Sa te tintesc si sa omor
Prezentu-n viitor ...

Mi-e dor , mi-e dor
sa-mi surprind gandu'n zbor
sa-l vad cum suie pe picior
cum se transforma in fior
Strigandu-l noi in cor ...

Mi-e dor , mi-e dor
De-o noapte alba de-amor
Ascunsi la mine'n dormitor
De luna , stele a lui cuptor
Cu raze lungi de somn usor ...



Mi-e dor sa scriu
Mi-e dor sa fiu
Mi-e dor sa ma revars mai viu ...

Care credeti ca este genul de fotografie in care ma exprim cel mai bine ?