duminică, 25 septembrie 2011

De ceva timp n-am mai scris ...

Da .... asa este , nu am mai scris pe blog .
Nu putini m-au intrebat cumva cu superioritate (mai mult pentru faptul ca nu au avut niciodata incredere in ideea de blog )... : "Ce-ti mai face blogul ? " , " Am vazut ca nu mai ai activitate , te-ai lasat ? "

Ei bine , n-am mai scris asa des pentru ca am intrat mai greu in barlog , iar cand am intrat am avut multe alte activitati ... sincer imi pare rau ca nu avem mai mult timp intr-o zi , 24 de ore este prea putin atunci cand esti in cautare  ...

Da , sunt in cautare , este o cautare de a ma descoperi , de a ma cunoaste , de a ma perfectiona , de a deveni si de a ma regasi ... privind cand in mine cand peste tot in jurul meu . Am "inceput" (de vreo 2 ani tot zic asta si nu stiu cat mai tine ) sa fiu pasionat de fotografie ... sa citesc despre viata de fotograf , despre reguli de fotografiere , despre concepte , despre trasee ... am inceput sa descopar o lume , aceasi lume, insa cu alti ochi ...


The Cardigans - Hanging Around





De cateva luni bune daca nu un an ... adun in sectiunea : " Ce citesc cand nu scriu " , tot felul de locuri de pe net de care am ramas impresionat si unde as vrea sa mai revin ... Au RSS deci si ei daca posteaza ceva imi apar in lista cu ultimele aparitii , asa ca imi incep ziua facand o sinteza a zielei ... citind si informandu-ma despre ce cum si in ce fel se mai misca lumea ...

Va propun sa faceti si voi la fel , daca vedeti ca eu n-am content pe pagina ...mergeti acolo si vedeti ce s-a mai intamplat ... Altfel , daca o sa am ceva de spus o sa spun , daca am ceva de aratat o sa mai arat ... FB-ul sau Google +  vad ca sunt mai la indemana pentru share links and stuff  , insa o sa incerc sa imi adaug in lista cat mai multe surse senzationale de puncte de vedere ... Despre fotografie , viata , cultura si nu numai  !

O duminica relaxanta va doresc !

Lezoazo (The Photomaker)

miercuri, 21 septembrie 2011

Mirajul picturii in fotografie ...

Apropierea dintre pictura si fotografie se intinde pe cateva secole de prietenie si apoi multe alte secole de vrajba ... insa in fotografie stilul pictural ramane la fel de impresionant cu cat conceptual capata valente foarte consistente .

http://brookeshaden.com/






Anunt de azi :

100%.RO cauta fotograf pentru realizarea dosarului de presa a colectiei de Haute Couture ce va fi prezentata in Bucuresti la sfarsitul lunii octombrie, si in Paris, la Grand Palais la jumatatea lunii noiembrie.



100%.RO este un proiect demarat dintr-o initiativă privată pentru a pune în valoare patrimoniul cultural românesc, prin reinterpretarea sa în limbaje culturale moderne. Prima etapă a acestui proiect constă în crearea unei colectii Haute Couture, concepute de designerul francez Philippe Guilet si lucrată cu ajutorul artizanilor, a atelierelor si al creatorilor români, pornind de la surse de inspiratie românesti.



Asociatia 100%.RO va sprijini fotograful ca pe un artist, promovandu-l si acordand credit pentru fotografiile realizate, dar nu-l va remunera. Experienta insa de a realiza fotografiile pentru un dosar de presa ce va fi prezentat in fata unui public de elita la Paris si la Bucuresti, il va imbogati, avand sansa de a se face cunoscut in fata unor personalitati din domeniul modei, trend-setteri,etc. Va fi mentionat in materialele de comunicare, ceea ce il va face cunoscut ca si parte din echipa ce a lucrat la realizarea dosarului de presa.



Va invitam sa depuneti dosarul dumneavoastra, portofoliul, book-ul de fotografii la Ambasada Frantei in Romania (strada Biserica Amzei nr 13-15, sector 1, Bucuresti) pana marti 27 septembrie, ora 18. Experienta in fotografiile de moda, atentia si precizia detaliilor sunt un avantaj. Va rugam sa mentionati pe plic: "In atentia Danielei Constantin - pentru 100%.RO".



Mult succes!


Acum sa-mi spuneti voi care-i stilul ca sa va spun cine are nevoie de voi :)

video tutorial : zack arias one light workshop , joe mcNally 

luni, 19 septembrie 2011

Documentary photography ...


Photographer .... an artist (print sales and exibition fees ) not a photo jurnalist going on assignments anymore ...


The approach for photojournalists is searching for the every day not necesary for the exotic ... Miss the every day ... esspecialy when you're going abroad is a common mistake that is made ... a place , a group , a country must be seen from ordinary to exotic not other way around .


How can you represent your ideas visually, what you're trying to get across ? Crossing borders from different photographic styles ,borrowing the atmosphere and the technique makes a difference in your way to approach the photographic story !


Use the search engines in photography , this is our relation with curiosity about the world in high speed century ...


Nu pot sa nu adaug acest musical frantuzesc :


Enjoy ... 
Lezoazo (The Photomaker)

joi, 1 septembrie 2011

Today's story

Este important ca in fiecare zi sa faci ceva in legatura cu fotografia daca asta e pasiunea ta ... don't let any day to pass without it  !

Winners of  2011 :

http://www.photoawards.com/en/Pages/Gallery/winner2011.php

Iconography on blog :

http://iconicphotos.wordpress.com/

Today's music is all about calm and vivid senses ...

Suplex The Kid - Duck And Cover, Charlie Brown



Care credeti ca este genul de fotografie in care ma exprim cel mai bine ?