marți, 28 iulie 2009

Leapsa cu muzica ...

Am primit si eu o leapsa de la Sabina . La mine n-a durat mai mult de un minut , deci sper sa intelegeti ca spontaneitatea are un rol important :

1.Who I am? i am the highway - audioslave



2.What was this day like? U2 - Beautiful Day


3.What should I do with my life? Depeche Mode - Walking In My Shoes



4.What are my parents like? The Connells - '74-'75



5.What is love? U2 - Kite


6.What I do in school? Serenity - Godsmack



7.What’s my motto? Queen - Princes Of The Universe



9.What is the first thing I think when I see my teachers? The Memory Remains - Metallica



10.What is my life like? The Verve - Bittersweet Symphony


O dau mai departe lui Marius si OanaMariei
kindly by Redy

luni, 27 iulie 2009

Vestul mai putin "salbatic"

Asa cum am obisnuit vreau sa trag unele concluzii despre calatorie , atat cat este inca "calda" in memoria mea .Aceste 6 zile de Road-Trip prin sud-estul Europei mi-au parut o luna ... tot timpul contra cronometru , tot timpul cunoscand locuri noi , oameni noi , experimentand senzatii dintre cele mai frumoase ...

La vest de granita este foarte frumos :



- drumuri foarte bune , atat autostrazi cat si drumuri nationale , in Germania am vazut ca se lucreaza la peste 200 Km de autostrada simultan , banuiesc ca acolo nu se dau spagi mari pentru intregul proiect , se imparte autostrada in mici portiuni care sunt contractate separat si totul este gata in no-time . Polonia la nord nu este atat de diferita de Romania (chiar daca cu 2 clase peste ) insa spre sud catre Cracovia , Katovice ... lucrurile stau mult diferit de patria mama .
Autostrazile sunt marite de la 2 la 3 benzi pe sens ... totul e verde , nicio urma de praf . Slovacia are un relief predominant muntos sau deluros ... drumurile nu prea ocolesc ... am avut parte de cateva rollercoster-e pe autostrada urcant direct catre varf un deal si apoi coborand in tromba ...
Tot in Slovacia am avut parte de un tunel luminat prin munte de vreo 7-8 km care ma face sa cred ca Transfagaraseanul este un proiect pilot pentru ce se poate face in acest moment daca exista bunavointa si pricepere .



-Orasele au fost care mai de care mai diferite .

Potsdam , 60 km de Berlin , resedinta de vara pentru primul om in statul German pe la 700-1800 poate si mai devreme , oras cu case exceptionale diferite arhitecturi ,impunatoare , clasice sau care inspira civilizatie din alte timpuri pastrata ... lacuri , barci , wasser-taxi ce te poate duce pana in capitala , ratuste foarte dragute ... splendid . Bicicletele la mare rang ... si suportul de biciclete la masini , lume activa , calma , "in banca ei" care nu epateaza si care da intelesuri multiple cuvantului "naturlich" - obisnuit . Sunt obisnuiti sa se plimbe , sa alerge , sa mearga pe biciclete , sa iasa in weekend cu caiacul pe lac cu familia (cu un fruct in mana si un aparat fotio in cealalta ) . "Naturlich" - cuvant de baza pentru un neam de oameni harnici si spectaculosi prin simplitatea si diversitatea vietii pe care si-o traiesc .



Berlin , capitala , multi turisti , multa lume care avea scop final concertul U2 , curat , cu cladiri spectaculoase si cu multe lumini si arhitectura noua ... ospatarite zambarete si primitoare , bere buna . Opympia Stadion intr-un parc imens (mi-a adus aminte de Lia Manoliu - sper sa avem si noi ceva asemanator cand vor termina de renovat stadionul national ) .




Varsovia , capitala Poloniei , interesanta impetuoasa fata de un Bucuresti la orizontala , Varsovia este stabatuta de multe poduri suspendate , are cladiri inalte noi , se imbina vechiul cu modernul . Clasicul in contradictie cu partea comunista a orasului nu da somn unor nationalisti care vad peste tot efactele invaziei ruse de dupa al 2 razboi mondial .Varsovia by night ...foarte luminoasa , am vazut catedrala Papei Ioan Paul al 2-lea , un schimb de garda la monumentul eroului necunoscut , multe locuri pline de istorie si de sange ...
Varsovia pe zi este frumoasa , din cauza atitudinii tineretului , a femeilor frumoase , a felului in care se poarta ... o natie mandra , clasica dar vesela (spre deosebire de clasicul ponosit si vechi ...tipic romanesc ) , un oras reusit as spune avand cu ce compara pe la noi . Ei spun ca nu se prea mandresc cu capitala (decat cu mici franturi din ea ) .




Katovice , oras de sudul Poloniei , arata superb ...bate de departe Bucurestiul la orice vrem noi mai putin megalomanie si kitch , strazi suspendate , imprejurimi impadurite , locuri frumoase linistite , calde si cel mai important .... nu sunt atat de ingramadite orasele mai ales cele mari ... precum la noi . Cred ca avem cea mai mare densitate de populatie pe km patrat urban (voi verifica acest aspect !) .
by Redy )

End of triping month ... Vama again ( 4.0 )

Si-asa fuse si se duse vremea dixtractiei ...de iulie .
Ultima statie ...Vama .



La apus de soare cu o sticla de Jidvei in fata ,un pachet de tigari, un prieten bun ... deznodand cat in luna si in stele ... Magnificent .



Am fost la Berlin dar nu am luat autograf de la Bono ...Am fost la Berlin dar nu i-am stans mana lui Bono ... am fost la Berlin degeaba :) ( pentru acestea toate exista PinochioCARD ) Am vazut in schimb si oameni tacuti in Vama care-si afisau tricoul cu 18.07.2009 Berlin Olipia Stadion ... 360 Tour U2 intr-un mod neostantativ ,ceea ce am apreciat ...

Pentru cunoscatori lineup-ul din Berlin, city of "Achtung Baby" birth :

Breathe
No Line On The Horizon
Get On Your Boots
Magnificent
Beautiful Day
Mysterious Ways
I Still Haven't Found What I'm Looking For
Angel of Harlem
Stay
Unknown Caller
Unforgettable Fire
City of Blinding LIghts
Vertigo
I'll Go Crazy (Remix)
Sunday Bloody Sunday
Pride (In The Name of Love)
MLK
Walk On
Where The Streets Have No Name
One
--------
Ultraviolet
With Or Without You
Moment of Surrender




by Redy ( Bonozoazo )

vineri, 24 iulie 2009

Road-trip "in the name of love"

Three men went Wild Wild West ... to Berlin , in the name of love , for enjoying live aux Berlin ... U2 concert . This plan was made 2 weeks ago , nice , quick and dinamic decision made this idea possible !



We had in the trip by numbers :

- 5000 KM overall - more than 2000 on highway
- 16 CD's of music in the car (4 of them with U2)
- Seen Bono on stage together with near 100 000 people
- Seen 4 lovely cities Potsdam ,Berlin , Warsaw and Katowice
- Meet lovely people Csaba and Diana in Germany , Marci in Warsaw , Przemek and Tatiana , Marlena and Anita in Poland near Katowice , Ribnik and lakes :)
- 1950 KM road to Berlin from Bucharest 22 hours of driving
- 1450 KM road back to Bucharest from Katowice 17 or 18 hours of driving
- Met Bonosferatu nickname ... in Germany , we did " the nasty " , loved polish girls admired some russian ones :) , photo the ducks ... eat them , saw many similatities between polish and romanian language , drink a little more than planned , had a bike-ride in forest near the lake and felt down in the lake .

And many many more ...
Pics from here :)


Drinks after U2 - Rock and Jack for me please


With or without U


The stage


At the very beginning - Olimpia stadium Berlin


Coincidence or not


The Muhler near San Sauci



The ducks come from the trucks ... and we eat them :)


Bring the Nasty ...



Alice in Potsdam Land



Moment of surrender



Polish guide for young tourists ...



Hard Rock or Hardcore


I let Alex explain ...



The artist in me ...



where the streets have no name...



Slovacia ... nice country



early in the morning ... after many drinks



Warsaw Mall near Train station



Thinking...



Sad about the rain ... mad about polish girls :)

joi, 16 iulie 2009

Plec la Berlin ... sa vad U2

Ma gandeam sa va anunt ... ca o sa vin incarcat de foto si muzical modjo , dupa o absenta de cateva zile cand o sa ratacesc la Berlin .

Asa cum n-am crezut , nici in visul cel mai frumos (datorita costurilor ... bineinteles ) , o sa ajung la concert la U2 ... pe Olympiastadion Berlin .



Tot ce pot sa zic este ca dupa cateva beri la litru (nu f putine la numar) aseara aproape ca nu am inchis un ochi ... toata ziua am fost extrem de agitat .

Abia astept sa plec ... sa ajung ,sa vad ,sa ascult ,sa simt , sa ma bucur ...
Nici nu stiu care-i melodia cea mai potrivita ...



Sa fie U2 - Discoteque



... o melodie facuta parca pentru concert pe stadion dupa parerea mea .



kindly by ... Redy

Moment of truth ...



Apreciind cu aceasta melodie dragostea , viata , curajul , vointa ... ajung sa inteleg ca este vorba de o atitudine , despre o stare de spirit , despre nevoia de schimbare care te cuprinde caeodata si nu-ti da liniste in somn ... se aplica in multe situatii si este bine s-o stapanesti ... Capacitatea de-a spune NU

Capacitatea de-a spune NU este o calitate foarte mare a personalitatii , in momentul in care nu stii sa spui NU , nu mai faci compromis ... iti calci pe suflet si apoi trezesti in tine felurite frustrari nejustificabile

Totul este pentru sine , pentru o eliberare dintr-o placuta stransoare ce aduce mangaiere dar si multa suferinta ... pentru sine ( mine/tine/sine ) pentru ca doar impacat cu tine poti sa-i privesti si sa-i accepti pe cei de langa tine asa cum sunt !



kindly by ..Redy

luni, 13 iulie 2009

Vama ... cu DGM-ul impins catre victorie (3.1)

Ce sa mai zic ... a fost ziua mea , sambata trecuta , a fost totul atat de intens , relaxant , interesant si surprinzator ... Photo & Music !


Moment de liniste , muzica in surdina ... soarele in apus ... vinul rece in pahar ... plaja aproape goala ... relaxare si contemplare ....



Prima data cand vad in Vama o ambarcatiune de tonaj mare la orizont ... fotografie tematica ...



Asa arata un om fericit , impacat , vesel si nitel mahmur la 26 de ani ... vioi si gata de noaptea cea mare ...



o explozie de spuma ... o avalansa a norilor cazuta parca peste stuful din Vama ... diferenta este clara atat de substanta cat si de continut intre lumesc si vazduh ...




Foto cu tematica ... 18 ani de "suferinta" ...

Chiar daca putin amestecate ... ideile cat si momentele surprinse de lentila , ne lasa pe ganduri ...




Hope to see u soon , in Berlin !

vineri, 10 iulie 2009

Femeile ...

Femeile ... sau cum se face ca sunt asa de haotice !


E frumoasa , isteata , corp de manechin , privirea inteligenta , amuzanta si extrem de "hotarata" ... e o fata nu foarte fericita , adesea trista si introvertita cu gandurile ei ...




Nu stie cum sa se comporte si ce sa mai faca ... pentru a zambi mai des .E prinsa intr-un tumult de evenimente , mai mult sau mai putin pe placul ei , se lasa antrenata in diverse activitati din jurul gastii cu care iese , se simte bine insa asta consuma multa energie ...si o ajuta sa uite si sa nu se gandeasca la lucrurile cu adevarat importante din viata ei ... Se amageste !




Aceasta amagire o resimte adanc ... Nu e sigura pe ea , pe viata ei rupta din mediul anturajului , are momente dese de tristete pentru ca nu se regaseste , incearca sa fuga se pare de o realitate dureroasa ... Ce e de facut ?



Terapie prin shopping ? Vizite la psiholog ? Mentinerea ritmului de viata alert ? Succesive amagiri in bratele diversilor tineri admiratori ?



someone's life story ... by Redy

joi, 9 iulie 2009

Vama ... cu DGM-ul impins catre victorie (3.0)





Pe drumul dintre Constanta si Vama am fost ghidati de o luna ... aproape plina , pentru ca dupa ce am ajuns sa se deslantuie spiritele ... Rom cu Cola , Absolut cu Prigat de mere , Jidvei , Salitos cu tequila ... pana la 7 dimineata ,



baie in mare , valuri calde , muzica intre valuri , licurici ... aproape de totemul din Vama , totul pare mai frumos . Rasarit , cuvinte intortocheate , rosia fantoma la orizont iesind din apa , nisip ud , umbrele de stuf ...

vineri, 3 iulie 2009

26 ... de ani



Realizez ca e ultima postare avand inca 25 de ani ...



A mai trecut un an , un an plin ... de cugetari ... de prieteni , amici , cunostinte ... de distractie ... de munca ... de realizari si neimpliniri ... de multe lucruri noi , de multe lucruri/locuri placute mie regasite sau nou descoperite ...



Nu sunt melancolic ..insa imi aduc aminte ce se intampla in viata mea anu trecut pe vremea asta si zambesc ... eram tot in Vama ,cu prieteni si amici buni ... cu sufletul greu , cu mintea tulbure , dornic de viata , dornic de a-mi implini visuri , de a ma regasi ...



Am inceput acest blog in perioada aceea , ca o defulare (refulare am inteles ca e altceva :P ) la ceea ce mi se intampla , m-am gandit la el ca la un jurnal ... as fi vrut sa nu treaca o zi fara sa las o urma din mine aici ... La inceput era greu , insa acum sunt aproape in grafic ... si stau si gandesc la momente cand am nevoie sa fiu cu mine ... sa imi reconsider epicentrul prioritatilor , sa-mi trasez directii , sa introduc deadline-uri ... am decis ca iubesc femeile, calatoriile , muzica , fotografia , cartile , munca , muzica din nou ... DECI e Ok !




Nu vreau sa va plictisesc ... a fost un an plin , bun ... aglomerat !



Va astept la Vama Veche in acest weekend ... nu promit ca va mai fi bautura cand ajungeti insa ... voi fi eu , fericit , va fi marea , va fi muzica buna , nisipul ... Ce sa mai , impachetati-va-ti !!!



Pozele sunt de pe net

... kindly by Redy

miercuri, 1 iulie 2009

Musical day ...

Top 5 best music July 2009 - "luna mea"

1.
Hang Me Up To Dry by Cold War Kids




2. Bancket - Bloc Party



3. You Could Be Happy : Snow Patrol



4. Good Friday : CocoRosie



5. Bend and break : Keane



musical as always ... by Redy

Care credeti ca este genul de fotografie in care ma exprim cel mai bine ?